Broedplaats voor innovatieve ondernemers

Tussenstation kent meerdere gezichten, maar één van de belangrijkste is die van een innovatieve maakplek voor creatieve ondernemers. Op ons ruim opgezette circulaire materialen HUB in Hoogeveen hebben wij vanaf medio juni ruimte voor drie ondernemers die een start-up willen lanceren op basis van circulair hergebruik van bestaande materialen die wij uit slooplocaties hebben ontgonnen. Wij zoeken ondernemers die hier potentie in zien en deze materialen een nieuwe en waardevollere functie meegeven.

Ondernemer worden bij Tussenstation?

Vanaf 14 maart start de inschrijving voor het deelnemerstraject in de zoektocht naar drie innovatieve startups of kleine bedrijven die straks met een startsubsidie van Provincie Drenthe en Gemeente Hoogeveen (ter waarde van €15.000,-) hun ambities gaan waarmaken bij Tussenstation.

Meer weten over de voorwaarden? Of zoek naar meer informatie over Tussenstation?
Download hier meer informatie over deelname, het reglement en de deelnemersvragenlijst.

Geïnteresseerd?

Meld je hier aan voor het deelnemerstraject en word kanshebber in de zoektocht naar drie circulaire helden.

Uiterlijke inschrijfdatum is 7 mei 2023.

Vakjury

Om onze zoektocht zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij een vakjury samengesteld met een breed perspectief op circulair ondernemerschap. Zij gaan samen bepalen welke deelnemers uiteindelijk de nieuwe ondernemers worden op Tussenstation.

Kees Klomp - Lector Betekeniseconomie

Kees Klomp

Lector Betekeniseconomie

Roelof Bork - DGA Bork Groep

Roelof Bork

DGA Bork Groep

Jan Zwiers - Wethouder Gemeente Hoogeveen

Jan Zwiers

Wethouder Gemeente Hoogeveen

Richard Graveland - Tendermanager HuneBouw

Richard Graveland

Tendermanager HuneBouw B.V.

Henk Brink - Geduputeerde Provincie Drenthe

Henk Brink

Gedeputeerde Provincie Drenthe

Leon Vries - Manager Woonservice

Leon Vries

Manager Woonservice

Partners

Tussenstation is een initiatief van Bork, innovatief koploper binnen de sloop- en recyclingsbranche. Met Tussenstation wil de organisatie een waardevolle bijdrage leveren aan de circulaire economie. Samen met Stichting NICE wordt er gewerkt aan een plek die als broedplaats fungeert voor nieuwe circulaire initiatieven en waar bestaande materialen een nieuwe functie krijgen.

Als innovatief koploper binnen de sloop-, recycling- en saneringsbranche, levert Bork een waardevolle bijdrage aan een wereld die we met trots kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. Met een duurzame mindset, technische ontwikkelingen én een innovatief gedachtegoed is Bork de aanjager van de circulaire kringloop en maken zij ‘ruimte voor vooruitgang’.

NICE werkt aan vraagstukken, op het gebied van Circulaire Economie, van overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. Met als belangrijkste doel samen de transitie naar de circulaire economie versnellen.

In de provincie Drenthe hebben we een missie: we werken samen aan een sterke, slimme en groene economie met impact. Dit doen we door het aanjagen van innovaties, het ondersteunen van inactieven en projecten vanuit het brede mkb en het stimuleren van samenwerkingen die de Drentse economie sterker maken.

Gemeente Hoogeveen stimuleert inwoners en bedrijven om steeds meer duurzaam en circulair te leven. Tussenstation kan een waardevolle bijdrage leveren aan deze transitie.